052-220-5015

טבילת דג במי מלח

מאמר זה רלוונטי לטבילת דג מים מתוקים פגוע בתוך תמיסת מי מלח (דיפ) לזמן קצר מאוד.
(לטיפול סדיר באמצעות מלח ראה מאמר "הוספת מלח לאקווריום מים מתוקים כטיפול סדיר").

נהוג לחשוב כי הוספת מלח לאקווריום או לבריכת הנוי ירפא מחלות בקטריאליות, אך לא כך הדבר. כל ניסיון לרפא דגים החולים במחלות אלו בעזרת מלח בלבד אינו יעיל. מטרתה של הוספת מלח לאקווריום או לבריכת הנוי היא חיטוי ומניעת זיהום על גופו החיצוני של הדג, לחסל טפילים מסויימים המצויים בזימים, לעודד רביה ולהמפחית סטרס בזמן העברת דגים.

הטבילה ("דיפ") היא כנגד מיני טפילים חד תאיים ובמיוחד כאשר מזהים דג החולה עם פצעים אדומים, ריקבון סנפירים וכד'. טבילה שכזו מעודדת את חידוש השכבה הרירית המגנה על עור הדג מפני פגיעות ומסייעת בשיקום הדג מפציעות.

מינון המלח לטבילת דג במי מלח

ריכוז המלח המומלץ לטבילת דג בתוך התמיסה הינו 3%. או במילים אחרות:
כפית מלח ל-כוס מים
כף וחצי מלח ל-1 ליטר מים
3 גרם מלח ל-100 מ"ל מים
30 גרם מלח ל-1 ליטר מים

איך טובלים דג פצוע בתוך מי מלח

נשתמש בכלי סטרילי ונוסיף לתוכו מים מתוך האקווריום ואת המלח לפי המינון הרשום לעיל עד שיתמוסס. דגים יכולים לשהות בתמיסת המלח בין 30 שניות ל-6 דקות, תלוי בסוג וגודל הדג. אנחנו נפעל לפי מעקב אחרי תנועות גופו ולא יותר מ-6 דקות. כאשר נראה שהדג מתחיל לאבד שווי משקל ולהתנדנד נוציא אותו מהתמיסה בעזרת רשת חזרה לאקווריום. את התמיסה אחרי השימוש נשפוך לביוב.

דגשים חשובים לקריאה:
• מאמר זה רלוונטי לדגי מים מתוקים בלבד.
• חשוב מאוד! השימוש במלח הוא מסוגים: "מלח בישול" או "מלח גס"(הגרגר הגדול), או במלח נקי ייעודי לאקווריום מים מלוחים (ללא יוד וחומרים אחרים). אין לעשות שימוש במלח השולחני הרגיל המכיל חומרים אשר רעילים לדגים (יוד וסידן סיליקאט המונע התגבשות)
• חשוב להמיס היטב את המלח לפני הטבילה, חלקיקי מלח לא מומס שיגיעו לזימי הדגים, עלולים לגרום להם לכוויה פנימית ואף למוות.
• ישנם סוגים שונים של דגים אשר רגישים מאוד למלח ואפילו לריכוזים נמוכים (דגים כמו טטרות, דג פיל, קורידורסים, דגי חתול שונים , פלקו-L – לכן נוותר על השימוש במלח עם הדגים הללו)
• מינון יתר ומופרז מסכן את הדגים ועלול לגרום למותם.

מאמר זה נכתב ע"פ ניסיון אישי מוצלח בטיפול כנגד זיהום אצל דגים. האחריות על תוצאת הטיפול וחיי בעלי החיים היא על המגדל בלבד.

מאמר זה נכתב על-ידי "מנדרין – אקווריומים ובריכות נוי".
לקריאת מאמרים מקצועיים נוספים – לחץ כאן

טבילת דג פצוע בתוך מי מלח (דיפ)